tr / en

ÖZGEÇMİŞ

DOWNLOAD CV

Evrim Solmaz (d. 27 Ağustos 1972) Oyuncu

Ankara doğumlu, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu olan Evrim Solmaz, kariyerine 1990 yılında Ankara Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde başladı. Dört yıllık eğitiminin ardından 1994 yılında İstanbul’a yerleşen oyuncu, burada Beşiktaş Kültür Merkezi’nde "Otogargara" adlı Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı müzikli oyunla profesyonelliğe adım attı. Kadir Has Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Oyunculuk odaklı yüksek lisans yaptı.

Enver Aysever’in yönettiği “Bir İstanbul Masalı Müzikali” adlı oyunda başrol ve Attila Birkiye’nin yönettiği “Gümüşsuyu Papatyalar" adlı tek kişilik oyunda rol aldı. Son olarak 2009 yılında "Kumsal" oyununun başrolünde yer alan Solmaz; bunların yanı sıra Jazz Cafe gibi oluşumlarda oyunlar sergilemiş, caz şarkıcılığı denemiştir. 

Kamera karşısına ise ilk kez 1995 yılında geçmiş ve “Bedel”, “Zerda”, “Kayıt Dışı”, “Hanımın Çiftliği”, “Umutsuz Ev Kadınları”, “Diriliş Ertuğrul” gibi dizi; “Karaoğlan”, “Hababam Sınıfı Askerde”, “Beyza’nın Kadınları”, “Maskeli Beşler” gibi sinema filmlerinde rol almıştır. 

2006-2013 yılları arasında Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olup, Ankara-Bursa-İzmir-Marmaris ve İstanbul’daki okullarda "Sahne Tatbikatı" dersleri vermiştir. 

2000 yılından beri savaş sanatları ile ilgilenen sanatçı 4 yıl kick-boks yapmış, 2004’ten beri ise Ebmas okullarında Wing Tzun, Kung Fu ve Escrima dallarında "eğitmenlik eğitimi" almıştır. Solmaz’ın ayrıca dans, folklör, mankenlik, binicilik dallarında da eğitimi bulunmaktadır. 

Aynı zamanda ÇASOD (Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği) üyesi olan Evrim Solmaz, 2013 yılında Arda Şener ile dünya evine girmiştir. 2014 yılında anne olan sanatçının bir oğlu vardır.

Son olarak Atv'de yayınlanan "Zengin ve Yoksul" dizisinde Meral karakterine hayat vermiştir.

Filmografi
Zengin ve Yoksul (TV Dizisi 2019)
Diriliş: Ertuğrul (TV Dizisi 2015-2016)
Umutsuz Ev Kadınları (TV Dizisi 2011-2013)
Hanımın Çiftliği (TV Dizisi 2009-2011)
Yaban Gülü (TV Dizisi 2008)
Yaralı Yürek (TV Dizisi 2007)
Yaşanmış Şehir Hikayeleri (Mini TV Dizisi 2006)
Kayıt Dışı (TV Dizisi 2005)
Maskeli Beşler - İntikam Peşinde (Film 2005)
Beyza'nın Kadınları (Film 2005)
Sen Ne Dilersen (Film 2005)
Ömer Seyfettin: Velinimet - Uçurumun Kenarında (TV Filmi 2005)
Ömer Seyfettin: Çanakkale'den Sonra (TV Filmi 2005)
Paydos (TV Filmi 2004)
Hababam Sınıfı Askerde (Film 2004)
Estağfurullah Yokuşu (TV Dizisi 2003)
Zerda (TV Dizisi 2002)
Karaoğlan (TV Dizisi 2002)
Bulutbey (TV Dizisi 2002)
Bedel (TV Filmi 2000)
Beyaz Yalanlar (TV Filmi 2000)
Dilber (Film 1999) 
Kaçıklık Diploması (Film 1998)
İlişkiler (TV Dizisi 1997)
Kralın Hayatı (TV Dizisi 1997)
Merkezi Haber Merkezi (TV Dizisi 1995)
Gülşen Abi (TV Dizisi 1995)